Zoetermeer

Opleiding tot NLP Practitioner

De communicatie tussen mensen heeft een duidelijke wisselwerking. Het effect dat communicatie bij de ander teweeg brengt, bepaalt of de communicatie effectief is of niet. Maar of dat lukt is mede afhankelijk van de manier waarop de ander naar de wereld kijkt. Niet iedereen heeft immers eenzelfde wereldmodel. In neo-linguistisch programmeren (NLP) wordt aan deze principes veel aandacht besteed. Ze komen zonder twijfel ook aan de orde tijdens de opleiding tot NLP practitioner, die dit najaar van start gaat in Zoetermeer.

In de opleiding staat de vraag centraal hoe je je doelen kunt bereiken. NLP is daar een zeer geschikt middel voor. Het aanleren van bepaalde gedachtenpatronen kan in het bereiken van je doelen zeer behulpzaam zijn, en dat is precies waar neo-linguistisch programmeren over gaat.

De opleiding wordt gegeven door Buco Trainingen in Zoetermeer en is bedoeld voor mensen die NLP willen gebruiken voor hun eigen ontwikkeling of die beroepsmatig met mensen werken. De training omvat 16 dagen, uitgesmeerd over bijna een jaar. De opleidingskosten zijn € 1950, inclusief syllabus, lunch en koffie/thee.

Meer informatie via tel. 079 - 3520765 of via de website, www.bucotrainingen.nl.

 

Mandalatekenen: ontspannend en helend

Creativiteit en bewustwording. Die twee begrippen komen samen in het tekenen van mandala's. De cirkelvormige symbolen, vaak in prachtige kleuren en met herhalende patronen, zijn al eeuwen oud en nog steeds actueel en populair. Het tekenen van mandala's kan een zeer meditatieve en ontspannende bezigheid zijn. Dat is echter niet het enige. Het zelf creëren van mandala's kan ook een helende werking hebben, weet Judith Derksen van Ki Luna Rei in Zoetermeer vanuit eigen ervaring.

Enkele malen per jaar geeft Judith in haar praktijk aan de Gaardedreef 46 in Zoetermeer cursussen in het tekenen van mandala's. In september gaat de volgende cursus van start. Er zijn zowel beginnerscursussen als cursussen voor mensen die al enige ervaring hebben opgedaan of die eerder de beginnerscursus hebben gevolgd.

In de beginnerscursus ligt de nadruk op de techniek van het mandala tekenen en op het stapsgewijs opzetten van de patronen. Ook wordt aandacht besteed aan de mannelijke en vrouwelijke energieën. Daarna wordt ook gewerkt met vaststaande patronen en verschillende technieken en materialen. De cursussen bestaan telkens uit vijf bijeenkomsten om de 14 dagen, op maandag-, woensdag- of vrijdagochtend of maandag-, woensdag- of donderdagavond. Deelname kost € 55 per cursus van vijf lessen. De deelnemers moeten zelf tekenmateriaal meebrengen.

Wie meer wil weten kan bellen met Judith via tel. 079-3418245 of mailen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Meer zelfvertrouwen voor kinderen

Niet alle kinderen zijn even weerbaar. Soms is het nodig om een kind een steuntje in de rug te geven, zodat het meer vertrouwen in zichzelf krijgt en zich wat beter staande kan houden op school, op straat of tussen vriendjes en vriendinnetjes. De sociaal-emotionele weerbaarheidstraining 'Ik ben ik - jij bent jij', die geregeld wordt gegeven door het trainings- en adviesbureau Leren is Zijn in Zoetermeer, kan aan die weerbaarheid bijdragen.

De groepstraining, die bedoeld is voor kinderen van 5 tot 13 jaar, is gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen. In zes bijeenkomsten van anderhalf uur kunnen de kinderen gaan ervaren hoe ze steviger in hun schoenen kunnen staan, sociaal-emotioneel sterker en stabieler kunnen worden. In groepen van acht kinderen wordt bijvoorbeeld gewerkt aan 'als ik zeg wat ik wil en voel kan een ander mij helpen' en 'wat wil ik en is dat goed voor mij?'

Er is ook een speciale training voor kinderen van groep 8 die over enige tijd naar de brugklas gaan. Voor een goede start op het voortgezet onderwijs krijgen ze handvatten in twee bijeenkomsten voor en twee bijeenkomsten na de zomervakantie.

Meer informatie over deze activiteiten is te krijgen bij Marloes Zuiderwijk, tel. 06-14984031 of Janneke van Staalduinen, tel. 06-42325316. Je kunt ook een mailtje sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Wandelend coachen

Contact met de natuur werkt heilzaam. Daarom speelt de natuur een belangrijke rol in het werk van Marijke Biervliet van de Zoetermeerse Praktijk voor Coaching, Counselling en Bewustwording 'Terug naar je oerkracht'. Marijke neemt haar coachingscliënten geregeld mee naar buiten. Wandelend coachen gaat prima, heeft ze gemerkt. Door het wandelen nemen haar cliënten makkelijker afstand van de dagelijkse dingen en de vaste patronen. Ook kunnen er al wandelend gemakkelijk stiltes vallen, die heel effectief kunnen zijn.

Wie meer wil weten over deze bijzondere vorm van coaching kan bellen via 06-34921029.

 

Studiegroep Integrale Yoga

Wie wel eens iets meer wil weten van de achtergronden van yoga, kan in Zoetermeer deelnemen aan een studiegroep, die wordt geleid door Chris en Cisca Duindam.

Integrale Yoga is een synthese van bestaande yogavormen, waarvan belangrijke aspecten worden gebruikt. Op deze synthese is de Integrale Yoga verder ontwikkeld na bestudering van de oude Indiase teksten, zoals de Veda's, Upanishads, Yoga Sutra's en de Bhagavad Gita. De Integrale Yoga van Sri Aurobindo wordt beschreven in vele geschriften, enkele belangrijke werken zijn: The Life Divine,The Synthesis of Yoga en Savitri. In de Studiegroep worden deze boeken in Nederlandse vertaling bestudeerd. Ook wordt er over gemediteerd.
Meer weten? Je krijgt contact via het mailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
 
Meer artikelen...
Meedoen? Welkom!

Wil je als aanbieder meedoen met het netwerk? Je bent van harte welkom. Deelnemers presenteren zichzelf via een eigen pagina, kondigen hun activiteiten aan in de agenda en onderhouden contact met collega's in netwerkbijeenkomsten en andere activiteiten. Onderlinge stimulatie, informatieuitwisseling en samenwerking op een breed gebied. Hier vind je alle informatie.

Mail de redactie

Netwerk PO besteedt aandacht aan veel activiteiten in de regio op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Bijdragen zijn welkom. Mail je berichten naar redactie@netwerk-po.nl.